Laten we onszelf even voorstellen

Monique van Sluijs-Severijnen, orthopedagoog-generalist.

Sinds 2011 ben ik de trotse eigenaar van praktijk ‘1+1=vier!’. In het begin werkte ik vooral met kinderen met leerproblemen. Gedurende mijn postmaster-opleiding tot orthopedagoog-generalist (2012-2015) ben ik me steeds meer gaan specialiseren in de basis jeugdggz.

Het mooie van mijn werk vind ik dat ik de kans krijg om samen met cliënten en hun ouders en leerkrachten te ontdekken wat hen verder helpt. Ieder mens is zijn leven lang aan het leren en groeien. Het is prachtig werk om bij te kunnen dragen aan die groei, waarbij kinderen en hun opvoeders hun eigen weg kiezen en mij laten meedenken over de volgende stappen die zij willen zetten.

Voordat ik begon met mijn praktijk heb ik jarenlang op een basisschool gewerkt, als leerkracht en intern begeleider. Nog steeds werk ik daar een paar uur in de week. Het contact met de kinderen en de collega’s daar blijft me trekken.

Ik woon in Wijchen, samen met mijn man. In mijn vrije uren wijd ik me aan mijn grootste hobby’s: dansen en zingen. Verder ben ik graag creatief bezig, van schilderen tot het knutselen van een cadeautje of iets voor in huis. Ook kan ik genieten van een goed boek, een uitdagende breinbreker of een gezelschapsspel.

Daniëlle Spuijbroek, basis orthopedagoog.

Hallo! Ik ben Daniëlle Spuijbroek. Na een jaar stage te hebben gelopen bij 1+1=vier! werk ik nu met veel plezier als basis orthopedagoog binnen de praktijk. Hier richt ik mij zowel op diagnostiekvragen als op behandeltrajecten. Ik vind het waardevol om ouders en kinderen handvaten te bieden, waardoor het kind zo optimaal mogelijk kan groeien.

In 2020 heb ik de bacheloropleiding ‘ALPO’ afgerond en heb daarmee mijn PABO en Pedagogische Wetenschappen diploma behaald. In 2022 heb ik vervolgens de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen afgerond waarbij ik mezelf heb gespecialiseerd in speciale leerbehoeften, angst-en stemmingsproblemen en gedragsproblematiek. Vanuit deze masteropleiding werk ik nu als geregistreerd orthopedagoog en ben ik het bezit van een diagnostiek aantekening NVO.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief of actief bezig. Ik hou erg van dansen, maar kan ook genieten van een heerlijke wandeling buiten in de zon!

Bij 1+1=vier! willen we een bijdrage leveren aan de opleiding van goede professionals, om ook in de toekomst goede zorg voor kinderen, jongeren en hun opvoeders veilig te stellen. Vandaar dat wij meestal 1 of 2 stagiaires binnen de praktijk begeleiden. De stagiaires zijn bezig met de afrondende fase van hun opleiding. Zij kunnen daarom al veel werkzaamheden zelfstandig (onder begeleiding en/of supervisie) uitvoeren. De regiebehandelaar is altijd eindverantwoordelijk voor de activiteiten van de stagiaire en is daarom op de hoogte van diens werk en denkt en kijkt mee waar nodig.

Susanne Dijkstra, stagiaire orthopedagogiek

Mijn naam is Susanne en ik loop het schooljaar 2023/24 met plezier stage bij 1+1=vier!. Ik hoop hier veel ervaring op te doen in de praktijk, en kinderen en hun ouders zo goed mogelijk vooruit te kunnen helpen. Het gevoel nu echt aan de slag te kunnen en een verschil te maken, maakt me razend enthousiast! Je kan mij afwisselend op maandagen, dinsdagen en woensdagen op de praktijk vinden.

Ik ben in Groningen opgegroeid en heb daar mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen afgerond. Vanwege mijn danscarrière ben ik in 2022 naar Nijmegen verhuisd, en heb ik daar de masteropleiding opgepakt aan de Radboud. De specialisatie “relationele ontwikkeling” heb ik vorig jaar gedaan, waarin de focus vooral op hechting lag.

Naast pedagogiek ligt mijn hart bij stijldansen. Met mijn danspartners train ik en dans ik geregeld wedstrijden door het hele land heen. Hierin heb ik mijzelf helemaal gevonden! Als ik dan nog een beetje tijd over heb, ben ik graag creatief bezig met kleding ontwerpen en maken, muziek maken, schilderen, enzovoorts.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met gitaarspelen en zingen. Ook ben ik graag creatief bezig met het maken van sieraden. Verder kan ik ook erg genieten van zwemmen, sporten en wandelen in de zon.

Iris Bastianen, stagiaire orthopedagogiek

Hoi! Ik ben Iris Bastianen, een van de stagiaires bij 1+1=vier!. Na het behalen van mijn bachelor pedagogische wetenschappen afgelopen zomer heb ik een korte studiepauze genomen, inclusief een maand reizen in Costa Rica, voordat ik in februari mijn master begon. Een deel van de master pedagogische wetenschappen bestaat uit stage, die ik momenteel loop bij Monique, Daniëlle en Susanne. Hier leer ik de ins en outs van diagnostiek en behandeling bij kinderen, waardoor ik een basis leg voor mijn toekomst als orthopedagoog. Je kunt mij vinden op maandag, dinsdag of woensdag in de praktijk.

Naast mijn studie en stage werk ik als ambulant begeleider bij Timzorg, waar ik (jong-)volwassenen met diverse uitdagingen zoals een verstandelijke beperking, autisme en/of psychische vragen ondersteun. Daarnaast ben ik in mede-initiatiefnemer van De Bosspot, een kleinschalige onderneming, die ik samen met twee vriendinnen heb opgezet. Ons doel is om Nijmegenaren te inspireren om deel te nemen aan lokale voedselinitiatieven door het organiseren van etentjes, workshops en informatieavonden.

En tot slot, waar ik ook blij van word, is een rondje wielrennen, kopje koffie drinken en een taartje eten met vriendinnen in het zonnetje!