Laten we onszelf even voorstellen

Monique van Sluijs-Severijnen, orthopedagoog-generalist.

Sinds 2011 ben ik de trotse eigenaar van praktijk ‘1+1=vier!’. In het begin werkte ik vooral met kinderen met leerproblemen. Gedurende mijn postmaster-opleiding tot orthopedagoog-generalist (2012-2015) ben ik me steeds meer gaan specialiseren in de basis jeugdggz.

Het mooie van mijn werk vind ik dat ik de kans krijg om samen met cliënten en hun ouders en leerkrachten te ontdekken wat hen verder helpt. Ieder mens is zijn leven lang aan het leren en groeien. Het is prachtig werk om bij te kunnen dragen aan die groei, waarbij kinderen en hun opvoeders hun eigen weg kiezen en mij laten meedenken over de volgende stappen die zij willen zetten.

Voordat ik begon met mijn praktijk heb ik jarenlang op een basisschool gewerkt, als leerkracht en intern begeleider. Nog steeds werk ik daar een paar uur in de week. Het contact met de kinderen en de collega’s daar blijft me trekken.

Ik woon in Wijchen, samen met mijn man. In mijn vrije uren wijd ik me aan mijn grootste hobby’s: dansen en zingen. Verder ben ik graag creatief bezig, van schilderen tot het knutselen van een cadeautje of iets voor in huis. Ook kan ik genieten van een goed boek, een uitdagende breinbreker of een gezelschapsspel.

Daniëlle Spuijbroek, basis orthopedagoog.

Hallo! Ik ben Daniëlle Spuijbroek. Na een jaar stage te hebben gelopen bij 1+1=vier! werk ik nu met veel plezier als basis orthopedagoog binnen de praktijk. Hier richt ik mij zowel op diagnostiekvragen als op behandeltrajecten. Ik vind het waardevol om ouders en kinderen handvaten te bieden, waardoor het kind zo optimaal mogelijk kan groeien.

In 2020 heb ik de bacheloropleiding ‘ALPO’ afgerond en heb daarmee mijn PABO en Pedagogische Wetenschappen diploma behaald. In 2022 heb ik vervolgens de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen afgerond waarbij ik mezelf heb gespecialiseerd in speciale leerbehoeften, angst-en stemmingsproblemen en gedragsproblematiek. Vanuit deze masteropleiding werk ik nu als geregistreerd orthopedagoog en ben ik het bezit van een diagnostiek aantekening NVO.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief of actief bezig. Ik hou erg van dansen, maar kan ook genieten van een heerlijke wandeling buiten in de zon!

Daniek Schaap, stagiaire orthopedagogiek

Hoi! Mijn naam is Daniek Schaap en ik ben in 2022-2023 stagiaire bij 1+1=vier! Ik ben (bijna) iedere maandag en dinsdag aanwezig op de praktijk om de interessante werkzaamheden als orthopedagoog te leren. De stage bij 1+1=vier! loop ik vanuit de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Binnen deze opleiding volg ik de specialisaties ‘Angst en stemming’ en ‘forensische pedagogiek’ met als doel om af te studeren als orthopedagoog.

Voorafgaand aan mijn huidige opleiding heb ik de pabo op de HAN in Nijmegen afgerond. Vervolgens ben ik gestart aan de pre-master pedagogische wetenschappen op de Radboud in Nijmegen en heb deze in 2021 afgerond.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met gitaarspelen en zingen. Ook ben ik graag creatief bezig met het maken van sieraden. Verder kan ik ook erg genieten van zwemmen, sporten en wandelen in de zon.