Aanmelding

Als u wilt weten of 1+1=vier! u kan helpen, neemt u contact op met de praktijk. U kunt bellen, mailen of een contactformulier invullen op deze site. U vertelt in het kort wat het probleem is, en wat voor soort hulp u zoekt. Als uw hulpvraag past binnen het aanbod van de praktijk, dan maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mogelijk bent u verwezen door het sociaal wijkteam. De aanmeldingsprocedure blijft dan hetzelfde.

Kennismaking

Het kennismakingsgesprek vindt plaats bij u thuis of in de praktijkruimte. In dit gesprek kunt u het probleem verder toelichten en vertel ik welke hulp de praktijk u zou kunnen bieden. Ik informeer u over de mogelijkheden voor vergoeding. Na dit gesprek besluit u of u kiest voor de begeleiding van 1+1=vier!

Vervolg

Na definitieve aanmelding volgt eerst de intakefase, waarin ik zoveel mogelijk informatie verzamel. Dat kan via een gesprek met u, vragenlijsten die ik u vraag in te vullen, of door contact op te nemen met de school en eventuele andere betrokkenen. Uiteraard allemaal met uw toestemming. Vervolgens maken we afspraken over de vorm en inhoud van het onderzoek en/of de begeleiding. Er wordt een behandelplan opgesteld, dat door u wordt goedgekeurd en ondertekend. Oudere kinderen ondertekenen het plan ook zelf.

Bij langere behandelingen wordt er tussentijds regelmatig geëvalueerd. Ik houd u goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Indien de school betrokken is bij de behandeling, zal ik regelmatig contact hebben met de leerkracht.