Aanmelding

Als u wilt weten of 1+1=vier! u kan helpen, neemt u contact op met de praktijk. U vertelt in het kort wat het probleem is, en wat voor soort hulp u zoekt. Als uw hulpvraag past binnen het aanbod van de praktijk, dan maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek voor particuliere hulp of wijs ik u op de mogelijkheden voor vergoede hulp.

Wanneer u een verwijzing hebt van uw huisarts of het sociaal wijkteam, of als u hebt besloten de hulp zelf te betalen, dan vult u het aanmeldformulier in. Zodra dit verwerkt is, krijgt u toegang tot de praktijkportal. Hierin kunt u afspraken en documenten bekijken en beveiligd chatten met de behandelaar.

Kennismaking en intake

Het kennismakingsgesprek voor particuliere cliënten vindt meestal plaats in de praktijkruimte. In dit gesprek kunt u het probleem verder toelichten en vertel ik welke hulp de praktijk u zou kunnen bieden.

Na dit gesprek besluit u of u kiest voor de begeleiding van 1+1=vier!

Na de aanmelding volgt eerst de intakefase, waarin ik relevante informatie verzamel. Dat kan via een gesprek met u, vragenlijsten die ik u vraag in te vullen, of door contact op te nemen met de school en eventuele andere betrokkenen. Uiteraard allemaal met uw toestemming. Vervolgens maken we afspraken over de vorm en inhoud van het onderzoek en/of de behandeling. Deze informatie vormt de basis van het behandelplan.

Vervolg

Ieder traject is uniek en wordt afgestemd op de hulpvraag en de situatie.

Na enkele behandelsessies volgt meestal een oudergesprek. Daarna volgen vaak weer een paar sessies, met wat meer tijd ertussen. Na afloop van het traject wordt met de betrokkenen bekeken of de doelen van het traject in voldoende mate zijn behaald.

Bij langere behandelingen wordt er tussentijds regelmatig geëvalueerd. Ik houd u goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Indien de school betrokken is bij de behandeling, kan ik regelmatig contact hebben met de leerkracht.