School video interactiebegeleiding (SVIB)

Als leerkracht ben je voortdurend aan het leren. Geen klas is hetzelfde, geen kind werkt volgens een ‘gebruiksaanwijzing’. Soms wil het met een bepaalde klas, of een bepaald kind maar niet lukken om een goed contact op te bouwen. Of je loopt steeds tegen dezelfde dingen aan in groepen, en alles wat je al geprobeerd hebt lijkt niet te werken. Dan kan video-interactiebegeleiding helpen.

We maken een opname van maximaal 20 minuten, waar we samen een paar speciaal uitgekozen beelden van bekijken en bespreken.

Het klinkt misschien best eng, om jezelf op video te zien. Dat kan ook spannend zijn. Daarom maken we er een positieve ervaring van. In een veilige setting, met ontspannen contact, kijken we naar de uitgezochte beelden, die jou laten zien welke dingen je al doet die echt werken. Dan bekijken we samen hoe je die eigen krachten in kunt zetten in de lastige situatie waar je tegenaan loopt. Bij de volgende opname, een paar weken later, zie je je eigen groei, en dat geeft energie voor de volgende stap(pen).

Meer informatie vind je op de website van de landelijke beroepsgroep voor beeldbegeleiders.