Laten we onszelf even voorstellen

Monique van Sluijs-Severijnen, orthopedagoog-generalist.

Op de lagere school wist ik het al: ik wil later juffrouw worden. Anderen helpen, mensen iets leren, dat heb ik van jongs af aan leuk gevonden. En ik kon het ook goed. Vaak hoorde ik van klasgenoten: “Als jij het uitlegt snap ik het veel beter”.

Na het VWO was de keuze voor de PABO dan ook snel gemaakt. En omdat ik me graag verder wilde verdiepen in het analyseren van leerprocessen en leerproblemen, ben ik daarna orthopedagogiek gaan studeren.

Na deze studie heb ik bijna 15 jaar op een Jenaplanschool gewerkt, als groepsleerkracht, remedial teacher en intern begeleider. Ik gaf ook trainingen aan kinderen die problemen hadden met sociale vaardigheden, of faalangstig waren. Het zoeken naar creatieve oplossingen of het ontwerpen van procedures vond ik altijd even leuk als het omgaan met de kinderen in de klas en in de individuele begeleiding. Ik ben nog steeds met veel plezier een dag in de week ‘juf’, naast mijn praktijk. Door opleidingen, cursussen en workshops, ben ik als professional gegroeid.

In 2011 startte ik met de praktijk 1+1=vier!. Hier kan ik goed gebruik maken van de ervaringen die ik in het onderwijs heb opgedaan: hoe maak je procedures zo gemakkelijk mogelijk voor de school en voor de ouders? Wat is haalbaar in een onderwijssituatie? Wat kun je verwachten van de zelfverantwoordelijkheid van kinderen? Het fijne van de praktijk is, dat ik hier de kinderen de aandacht en tijd kan geven die ze nodig hebben. Op school is er toch vaak tijd te kort.

In 2015 heb ik de opleiding tot orthopedagoog-generalist en kinder- en jeugdpsycholoog afgerond. Naast professionele hulp bij leerproblemen kan ik nu ook professionele psychologische hulp aan kinderen bieden.

In mijn vrije uren wijd ik me aan mijn grootste hobby’s: dansen en zingen. Verder ben ik graag creatief bezig, van het knutselen van een cadeautje tot iets voor in huis. Of ik ben buiten te vinden, in de tuin of tijdens een wandeling of fietstochtje.

Hallo! Ik ben Daniëlle Spuijbroek en in 2021-2022 ben ik stagiaire bij 1+1=vier!. Ik ben (bijna) iedere maandag en dinsdag op de praktijk aanwezig om alle interessante bezigheden te leren! De stage bij 1+1=vier! loop ik vanuit de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Binnen deze opleiding volg ik de specialisaties ‘Speciale leerbehoeften’ en ‘Angst en stemming’, met als doel om af te studeren als orthopedagoog.

Voorafgaand aan mijn huidige opleiding heb ik de bachelor van de Academische Leraren Opleiding Primair Onderwijs afgerond. Hierbij heb ik zowel een PABO diploma, als een Pedagogische Wetenschappen diploma behaald. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief of actief bezig. Ik hou erg van dansen, maar kan ook genieten van een heerlijke wandeling buiten in de zon!